Hoe het werkt

Wat is er mooier dan wonen in de woning van je dromen op de ideale locatie? Dat komt met MyOwnHome wel heel dichtbij! Met de online ontwerpmodule (de Woonconfigurator) is het heel eenvoudig geworden om zelf je woning te ontwerpen, die volledig voldoet aan jouw wensen. De kosten van de keuzes die je maakt zijn direct inzichtelijk. Bepaal niet alleen hoe jouw ideale woning er uitziet, maar bepaal ook waar deze moet staan. Bij meer dan 40 aanmeldingen op een locatie gaan wij bij de gemeente van jouw keuze in gesprek voor een mogelijke bouwlocatie.

Bekijk hier de animatie. In het filmpje wordt in 2 ½ minuut uitgelegd hoe MyOwnHome werkt.

Stappen naar een nieuw huis

1. Maak een account aan

Account aanmaken
 1. Geef aan in welke gemeente jouw droomhuis moet worden gebouwd.

  Als er meer dan 40 inschrijvingen zijn voor een bepaalde locatie gaat MyOwnHome in gesprek met de gemeente voor een mogelijke bouwlocatie.

 2. Kijk in de projecten van MyOwnHome of jouw favoriete nieuwbouwproject al in ontwikkeling is.

  MyOwnHome ontwikkelt op dit moment diverse nieuwbouwprojecten, waar je met de online ontwerpmodule (de Woonconfigurator) het huis van je dromen kunt ontwerpen.

 3. Start met ontwerpen van jouw droomhuis in de gratis online ontwerpmodule(de Woonconfigurator).

  Sla deze op bij jouw account, zodat je later nog wijzigingen kunt doorvoeren.

 4. Bekijk de door jou ontworpen droomwoning in 3D!

 5. Wordt er op jouw droomlocatie nog niet gebouwd?

  MyOwnHome maakt zich hard om een definitieve bouwlocatie te verwerven.

 6. Op basis van de maten en prijzen in de Woonconfigurator wordt er samen met een architect een gevelontwerp gemaakt.

  Wat past binnen de gestelde gemeentelijke kaders.

 7. MyOwnHome begeleidt het bouwproces

  Jouw droomhuis binnen het gestelde budget.

Zelfbouw

Droom je ervan om zelf je woning te bouwen? Met MyOwnHome komt deze droom een stap dichterbij. Hiervoor zijn in Nederland een tweetal opties, CPO en MO. De gemeentes van de desbetreffende bouwlocatie bepalen de spelregels.

Collectief Particulier Ondernemerschap (CPO) is een vorm van projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. De bewoners vormen een vereniging, die afspraken maakt met de gemeente over de grond. Vervolgens ontwikkelen ze zelf hun eigen woning. MyOwnHome wordt door de vereniging ingeschakeld als procesbegeleider. Wij staan de vereniging bij vanaf het moment van het bij elkaar brengen van woningzoekenden tot aan de oplevering van de nieuwbouwwoning.

Bij Mede Opdrachtgeverschap (MO) ontwikkelen bewoners samen met een ontwikkelaar hun woning. Bij deze optie beschikt MyOwnHome al over een geschikte bouwlocatie. Vervolgens kunnen woningzoekenden hun eigen woning ontwerpen en wordt de bouw door MyOwnHome begeleid.